Faktoria

Serwis przeznaczony jest dla osób pełnoletnich.

Czy masz ukończone 18 lat? Strona dostępna jest tylko dla użytkowników pełnoletnich.
© 2024 Wszelkie prawa zastrzeżone przez Faktoria Win a la Carte
Faktoria
Grzaniec 1 Grzaniec 2 Grzaniec 3

Zaskocz swoich gości sezonową ofertą.

Strona główna O nas Aktualności Zdobądź nagrodę Wine Spectator Award of Excellence tak, jak Sztuczka i Sztuczka Bistro!

Nieustannie rozwijamy portfolio win i współpracujemy z najlepszymi partnerami. Bądź na bieżąco i sprawdzaj aktualności.

splash-11 splash-12 splash-13 splash-14
Zdobądź nagrodę Wine Spectator Award of Excellence tak, jak Sztuczka i Sztuczka Bistro!

Zdobądź nagrodę Wine Spectator Award of Excellence tak, jak Sztuczka i Sztuczka Bistro!

wine bar Kressmann Odpowiedni dobór wina do menu może przynieść spektakularne efekty. Dzięki niemu nie tylko goście restauracji docenią Wasze miejsce. Z wyjątkową kartą win zdobędziecie uznanie największych autorytetów.

Restauracja Sztuczka z Gdyni i Sztuczka Bistro z Sopotu, z którymi współpracujemy niemal od samego początku, dwukrotnie zdobyły jedno z najwyższych wyróżnień, jakie można otrzymać w winiarskim świecie — Wine Spectator Award of Excellence!

W 2015 i 2018 roku w uznaniu za dobór win i menu restauracje zostały wyróżnione przez znany amerykański magazyn Wine Spectator nagrodą Award of Excellence. Wine Spectator to magazyn, który jest wiodącym światowym autorytetem w dziedzinie wina. Kupują go ponad 3 miliony czytelników na całym świecie! Bada świat wina od winnicy aż po stół, zwracając szczególną uwagę na rolę wina we współczesnej kulturze i dostarczając eksperckie recenzje ponad 18 000 win każdego roku. Room Nagrodę The Award of Excellence otrzymują restauracje, które posiadają dobrze dobrany asortyment blisko setki wysokiej jakości win od topowych producentów wraz z tematycznym dopasowaniem do menu, zarówno pod względem ceny, jak i stylu. Jaki jest przepis na sukces trójmiejskich restauracji? Te wyjątkowe miejsca są dziełem dwóch braci Rafała i Piotra Wałęsów. Niezwykłą atmosferę w restauracjach Sztuczka tworzy mistrzowska kuchnia, profesjonalna obsługa oraz doskonała karta win. Inspiracją do menu są lokalne smaki, ale nie brakuje im modernistycznego twista. Selekcją win i alkoholi od samego początku zajmuje się sommelier Łukasz Chwojnicki, korzystając głównie z selekcji oferowanej przez Faktorię Win à la carte. Obecnie lista dostępnych w Sztuczce win ma już 220 pozycji, co sprawia, że jest jedną z największych selekcji w Polsce. Wśród nich są propozycje od kultowych producentów takich jak Frescobaldi czy Elena Walch przez mniej znane wina Nascetta lub La Castellada aż po perły światowego winiarstwa od Bressana, Chateau Musar i wielu innych. Bogata karta win harmonijnie uzupełnia proste i wysublimowane menu degustacyjne. Niezmiernie cieszy, że dzięki profesjonalnemu wsparciu Faktorii Win à la carte, restauracje Sztuczka i Sztuczka Bistro osiągnęły tak spektakularny sukces. Pomagamy nie tylko w doborze win do menu, ale także dostarczamy niezbędne akcesoria oraz szkolenia dla personelu. Liczymy na to, że z naszą pomocą do grona wyróżnionych przez Wine Spectator dołączą kolejni partnerzy oraz Twoja restauracja! Chcesz dowiedzieć się, jak możesz z nami współpracować? Sprawdź naszą ofert: https://www.faktoriawinalacarte.pl/wspolpraca Szef kuchni i współwłaściciel restauracji Sztuczka Bistro Rafał Wałęsa zdobywał swoje doświadczenie w Irlandii. Stawia na prostotę, a jego kulinarną filozofię i styl najlepiej oddaje porównanie do rockowej improwizacji. W gdyńskiej Sztuczce nad kuchnią czuwa równie doświadczony Kamil Kołodziejski. wine bar

Zobacz wszystkie aktualności

Do góry