Zdobądź nagrodę Wine Spectator Award of Excellence tak, jak Sztuczka i Sztuczka Bistro!
Odpowiedni dobór wina do menu może przynieść spektakularne efekty. Dzięki niemu nie tylko goście restauracji docenią Wasze miejsce. Z wyjątkową kartą win zdobędziecie uznanie największych autorytetów.Restauracja Sztuczka z Gdyni i Sztuczka Bistro z Sopotu, z którymi współpracujemy niemal od samego początku, dwukrotnie zdobyły jedno z najwyższych wyróżnień, jakie można otrzymać w winiarskim świecie — Wine Spectator Award of Excellence!
W 2015 i 2018 roku w uznaniu za dobór win i menu restauracje zostały wyróżnione przez znany amerykański magazyn Wine Spectator nagrodą Award of Excellence. Wine Spectator to magazyn, który jest wiodącym światowym autorytetem w dziedzinie wina. Kupują go ponad 3 miliony czytelników na całym świecie! Bada świat wina od winnicy aż po stół, zwracając szczególną uwagę na rolę wina we współczesnej kulturze i dostarczając eksperckie recenzje ponad 18 000 win każdego roku. Nagrodę The Award of Excellence otrzymują restauracje, które posiadają dobrze dobrany asortyment blisko setki wysokiej jakości win od topowych producentów wraz z tematycznym dopasowaniem do menu, zarówno pod względem ceny, jak i stylu. Jaki jest przepis na sukces trójmiejskich restauracji? Te wyjątkowe miejsca są dziełem dwóch braci Rafała i Piotra Wałęsów. Niezwykłą atmosferę w restauracjach Sztuczka tworzy mistrzowska kuchnia, profesjonalna obsługa oraz doskonała karta win. Inspiracją do menu są lokalne smaki, ale nie brakuje im modernistycznego twista. Selekcją win i alkoholi od samego początku zajmuje się sommelier Łukasz Chwojnicki, korzystając głównie z selekcji oferowanej przez Faktorię Win à la carte. Obecnie lista dostępnych w Sztuczce win ma już 220 pozycji, co sprawia, że jest jedną z największych selekcji w Polsce. Wśród nich są propozycje od kultowych producentów takich jak Frescobaldi czy Elena Walch przez mniej znane wina Nascetta lub La Castellada aż po perły światowego winiarstwa od Bressana, Chateau Musar i wielu innych. Bogata karta win harmonijnie uzupełnia proste i wysublimowane menu degustacyjne. Niezmiernie cieszy, że dzięki profesjonalnemu wsparciu Faktorii Win à la carte, restauracje Sztuczka i Sztuczka Bistro osiągnęły tak spektakularny sukces. Pomagamy nie tylko w doborze win do menu, ale także dostarczamy niezbędne akcesoria oraz szkolenia dla personelu. Liczymy na to, że z naszą pomocą do grona wyróżnionych przez Wine Spectator dołączą kolejni partnerzy oraz Twoja restauracja! Chcesz dowiedzieć się, jak możesz z nami współpracować? Sprawdź naszą ofert: https://www.faktoriawinalacarte.pl/wspolpraca Szef kuchni i współwłaściciel restauracji Sztuczka Bistro Rafał Wałęsa zdobywał swoje doświadczenie w Irlandii. Stawia na prostotę, a jego kulinarną filozofię i styl najlepiej oddaje porównanie do rockowej improwizacji. W gdyńskiej Sztuczce nad kuchnią czuwa równie doświadczony Kamil Kołodziejski.