Beringer to jedna z dziesięciu najważniejszych winnic świata i najbardziej utytułowany producent win z Kalifornii. To ikona win Kalifornii, która wytycza trendy amerykańskiego winiarstwa.
Historia tej marki winiarskiej sięga 1868 roku, kiedy Jacob Beringer wypłynął z rodzinnego Mainz w Niemczech do Nowego Jorku, a stamtąd udał się do regionu Napa Valley. To właśnie w tej części Kalifornii razem z bratem Fryderykiem założyli pierwszą winnicę. Obecnie głową rodzinnej winiarni jest Marc Beringer – praprawnuk Jacoba.
Poza eksperymentowaniem w produkcji wina, twórcy tej marki jako pierwsi umożliwili – w 1934 r. – zwiedzanie swej winnicy turystom, rozpoczynając tym samym tradycję enoturystyczną w Napa Valley. Warto też wiedzieć, że w latach 1920-1933, dzięki federalnej licencji pozwalającej na rozpowszechnianie wina do celów religijnych, Beringer sprzedawał wino mszalne do amerykańskich kościołów.
Beringer to jedna z dziesięciu najważniejszych winnic świata i najbardziej utytułowany producent win z Kalifornii. To ikona win Kalifornii, która wytycza trendy amerykańskiego winiarstwa.
Doskonała jakość win Beringer została potwierdzona licznymi nagrodami. Wine Spectator Magazine – prestiżowy magazyn branży winiarskiej przyznał winiarni wyróżnienie: jest ona pierwszą i dotąd jedyną, której zarówno białe, jak i czerwone wina zostały opatrzone tytułem #1 Wine of the Year. A Wine & Spirits Magazine aż 12 razy przyznał marce Beringer tytuł winiarni roku.
Udało nam się zdobyć miano lidera w przemyśle winiarskim, ponieważ nie boimy się wprowadzania wielu nowatorskich rozwiązań. Tym bardziej cieszy nas projekt Faktorii Win – niestandardowy sposób promowania kultury picia wina
Marc Beringer
W 2004 r. Beringer wypuścił największą butelkę wina na świecie, która mieściła 173 butelki Beringer Private Reserve Cabernet Sauvignon 2001. Sprzedano ją za 47,5 tys. dolarów, a dochód przeznaczono na cele charytatywne.
Bracia Beringer zakładają winnicę w Dolinie Napa.
Winiarnię przejmują dzieci Jacoba.
Beringer dostarcza wino mszalne do kościołów.
Pierwsze zwiedzanie winnicy Beringer przez turystów.
Winnica otrzymuje tytuł State Historical Landmark.
Magazyn Wine Spectator przyznaje cabernet sauvignon tytuł #1 Wine of the Year.
Na czele rodzinnej firmy staje Mark Beringer – praprawnuk Jacoba.
Zinfandel to wino o bogatym, intensywnym smaku – esencja dojrzewającego w słońcu Kalifornii szczepu o tej samej nazwie. Nuty wanilii i gałki muszkatołowej dopełnia aromat jeżyn i wyczuwalny na finiszu czarny pieprz. To kolejna doskonała produkcja wywodząca się z historycznej winnicy braci Beringer. Pierwsze grona zebrano tu w 1876 r. i do dziś wina tej marki odzwierciedlają pasję, wiedzę i historię stojące za sukcesem tej najdłużej działającej kalifornijskiej winiarni.