Co nas wyróżnia na rynku dostawców wina? Profesjonalny wine pairing, czyli dopasowanie wina do danego dania tak, by się wzajemnie uzupełniały.
Wine pairing wydobędzie wszystkie najlepsze smaki zarówno z jedzenia, jak i wybranego alkoholu! Na pewno macie w pamięci takie chwile, kiedy zamawiane przez Was danie i napój idealnie do siebie pasowały – teraz tak będzie wyglądać każde doświadczenie gości w Waszym lokalu. Nasi specjaliści zadbają o to, by nie czekać na ten szczęśliwy traf, lecz zaproponować doskonałe połączenie na tacy!
Do każdej pozycji z Twojej karty dobierzemy odpowiednią butelkę wina, która podkreśli smak dania i pokażemy Twoim gościom, jak prosto można je zamówić. Pomożemy Ci w przygotowaniu menu z informacją o polecanym winie – znajdzie się ona zaraz obok danej potrawy, a nie tylko w osobnej karcie win. Dzięki zastosowaniu jednego menu dla jedzenia i wina, rekomendacja jest widoczna od razu przy każdym daniu. Nasze doświadczenia wskazują, że wine pairing w karcie głównej menu przekłada się na wzrost sprzedaży wina średnio o 40%.
Zachęcamy do sprzedawania wina na kieliszki – klient z mniejszym wahaniem kupi jeden kieliszek do degustacji, a jeśli wino będzie mu smakować, zamówi kolejne. To wszystko ma przekonać gości do spróbowania wina już na etapie przeglądania karty, bez stresu związanego z jego wyborem.
Klienci, którzy mają komfort łatwego wyboru, swobodniej poczują się w restauracji i zamówią więcej. I z pewnością wrócą przy kolejnej okazji.
Picie wina ma w sobie wiele z rytuału, podobnie jak picie herbaty w kulturach Wschodu. My wiemy, jak podawać wino i chcemy dzielić się tą wiedzą z Tobą oraz Twoimi gośćmi.
Jeśli zdecydujesz się na współpracę, pomożemy Ci odpowiednio wyeksponować wino w restauracji i zaproponujemy profesjonalne akcesoria winiarskie:
Z naszą wiedzą i doświadczeniem nie będziesz martwić się o odpowiednie wyeksponowanie wina w lokalu, zapewnisz swoim pracownikom przydatne narzędzia pracy, a gościom obsługę na najwyższym poziomie.
W portfolio Faktorii Win à la carte jest ponad 300 butelek starannie wyselekcjonowanych win z całego świata, dedykowanych wyłącznie restauracjom. Za ich wybór odpowiada nasz wine master, a wśród oferowanych marek są wina od najlepszych producentów.
Możemy pochwalić się współpracą z założoną w 1551 roku hiszpańską winiarnią Codorníu, najstarszym i drugim co do wielkości producentem butelkowanego wina musującego, znanego jako cava, czy Beringer z Kalifornii – dziewiątą marką wina na świecie, pierwszą i dotąd jedyną winnicą, której zarówno białe, jak i czerwone wina zostały nagrodzone przez magazyn Wine Spectator tytułem „Wina roku”.
Znajdziesz u nas także butelki od obecnie najstarszego i najbardziej szanowanego producenta najwyższej klasy win Bordeaux – francuskiego Kressmanna, a także uznaną włoską markę Frescobaldi, której wina były pite przez papieży, króla Henryka VIII i Michała Anioła – ten ostatni wymieniał je za swoje obrazy!
Promujemy też polskich producentów, takich jak winnica Chodorowa z winami zdobywającymi medale na prestiżowych konkursach Galicja Vitis i Festiwalu Win Polskich na Morawach WINI.
Wybierz wina z dedykowanej kolekcji wyłącznie dla restauracji, w której znajdziesz najlepszych producentów z całego świata.
Każdym z naszych klientów opiekuje się dedykowany doradca z doświadczeniem w branży HORECA, znający wino i rynek gastronomiczny. Na regularnych comiesięcznych spotkaniach służy radą i pomocą przy wszelkich kwestiach związanych z zarządzaniem kategorią wina w restauracji.
Zapewniamy szkolenia dla personelu – ich program dopasowujemy pod konkretną restaurację i podawane w niej wina z naszej oferty.
Uczymy o winach, sposobie ich podawania i dajemy wskazówki, jak rozmawiać o nich z klientami. Dzięki temu goście ocenią Twój lokal jako miejsce prowadzone z pasją i wiedzą, w którym pracownicy doskonale znają się na tym, co robią, a kelnerzy to sympatyczni doradcy, gotowi porozmawiać o winie. Taka atmosfera budzi zaufanie u gości – a ono w branży gastronomicznej jest przecież bezcenne.
Znajdziesz u nas dedykowany asortyment w zróżnicowanych cenach, który dobieramy indywidualnie dla klienta z uwzględnieniem karty menu w danym miejscu. Powiedz nam: jaką restaurację prowadzisz, jakich masz klientów i przede wszystkim, jakie są Twoje potrzeby, a zaproponujemy Ci wina w najlepszej cenie. Rekomendujemy też odpowiednie ceny dla każdej butelki i polecamy wina, które warto sprzedawać na kieliszki.
Jeśli szukasz dobrego partnera w biznesie, to warto dać szansę właśnie nam.. Dla zdecydowanych na długoterminową współpracę, oprócz stałej oferty, możemy zaoferować:
Dbamy o promocję najlepszych partnerów w mediach: na naszej stronie www i w social mediach zapraszamy do restauracji z winami Faktorii Win à la carte, organizujemy i polecamy wspólnie wydarzenia, takie jak specjalne degustacje jedzenia i wina, koncerty czy dedykowane promocje w restauracjach.
W ramach marki Faktoria Win prowadzimy też jeden z największych w Polsce magazynów o winie oraz popularne profile w social mediach.
Promujemy wino jako element stylu życia i z tym przesłaniem docieramy do milionów konsumentów. Nic dziwnego, że zaufało nam już ponad 600 restauratorów, w tym naprawdę znane marki, takie jak MOMU, Zielona Weranda czy Warszawski Sznyt.
Jesteś zainteresowany projektem Faktorii Win à la carte? Skontaktuj się z nami i sprawdź, co możemy Ci zaoferować.
WYŚLIJ DO NAS MAILA